b) Recursos tecnològicsPer a desenvolupar el nostre projecte, se seguirà una modalitat temporal de tipus sincrònic i asincrònic. Per aquest motiu l’eina central a utilitzar serà un espai virtual, que permeti que els participants del projecte a partir d’una metodologia activa, siguin els veritables protagonistes tot intercanviant experiències, comentant dades d’interès......
A partir d’aquest element tan general i imprescindible en el nostre projecte, s’utilitzaran altres recursos tecnològics de caràcter més específic com els següents:
- Blogger: blog com a intranet i fòrum entre els participants.
- Gmail: com eina per crear el xat i difondre la informació.
- Processador de texts: serà emprat pels participants i els professionals del projecte per tal de digitalitzat i penjar aquella informació que es consideri rellevant comunicar a la resta.
També és convenient dir que el servei d’Internet és molt necessari per a veure complides totes aquestes expectatives, si més no, cal recordar que és l’eina vital a partir de la qual fer funcionar l’espai virtual. A més a més constitueix una bona manera per a que els i les participants s’introdueixin en el món de les noves tecnologies i s’adaptin a les necessitats i trets característics de la societat del coneixement on vivim.
c) Reunions de treball, distribució de les tasques, resolució de conflictesL’elaboració d’aquest punt és de vital importància per garantir una bona organització interna per part dels professionals que gestionen el projecte a partir de la coordinació de les seves tasques i treballar de forma conjunta amb l’objectiu prioritari d’oferir un servei interdisciplinari que enriqueixi i esdevingui significatiu pels participants.
En aquest sentit, a continuació especificarem com es duran a terme les reunions de treball i amb quina freqüència es desenvoluparan, així com de quina manera es distribuiran les tasques, i com solucionaran els possibles conflictes que sorgeixen entre els professionals en el desenvolupament del projecte.
Pel que fa a les reunions de treball, cal dir que per a dur a terme un seguiment adequat del nostre projecte, i dels participants que hi assisteixen, tots els professionals ens reunim un cop per setmana, en les instal·lacions d’ús públic que ens cedirà l’ajuntament on analitzem les activitats i les trobades tant virtuals com presencials amb l’objectiu de reflexionar sobre la pràctica i aplicar possibles millores en el transcurs del projecte.En principi, tenim un dia i un horari fixat per a dur a terme la reunió setmanal, val dir que malgrat la rigidesa aparent, hem decidit atorgar-li una estructura flexible, en tant que pot modificar-se en cas que certs professionals no hi puguin assistir, i a més poden convocar-se altres reunions, sempre que qualsevol membre de l’equip dinamitzador ho consideri adient.
En relació a la distribució de les tasques, cal destacar que les funcions que desenvoluparan els diferents professionals que participen en el projecte queden definides segons la titulació per la qual han estat contractats, en aquest context cal recordar la composició del nostre equip dinamitzador: 4 pedagogues, un administratiu/a, un tècnic informàtic/a, i un assistent/ a social.

Si més no, cal afegir que en el nostre projecte no existeix una estandarització de les funcions, en tant que confiem en la necessitat que els professionals siguin polivalents, i que tot i desenvolupar les tasques que els pertoquen, es coordinin amb els altres membres amb l’objectiu de desenvolupar un servei interdisciplinari, i tenir clarificades les funcions dels altres per tal que en qualsevol moment es puguin substituir o complementar-se, en cas que pugui sorgir algun imprevista, o bé per tal que simplement s’enriqueixin les activitats plantejades respecte el grup destinatari.
Per últim, és necessari tenir en compte que tot treball en equip genera conflictes entre els seus membres. És per això que volem tenir present que aquests conflictes són essencials per a l’avanç del grup sempre que siguin correctament resolts.
La seva resolució exitosa dependrà de la disposició dels membres a entendre’s mútuament i a assumir les seves responsabilitats i tasques encomanades.
Tots, per tant, som responsables de vetllar per a que les relacions sense tensions, i si n’hi tindrem la responsabilitat de cridar-ne l’atenció i proposar solucions, que ajudin a resoldre’l el més ràpid possible.
No hem d’oblidar que tractarem amb grups d’ajuda mútua que han de percebre estabilitat i seguretat en els coordinadors del projecte, per això haurem de tenir cura de donar una bona imatge i de que els conflictes que puguin sorgir no afectin al correcte seguiment de les accions planificades.